mome grafika
TERVEZŐGRAFIKA BA FELVÉTELI

A felvételi célja, hogy megtaláljuk azokat a nyitott gondolkodású, motivált hallgatóinkat, akikkel a következő évek során együtt dolgozunk majd a közös sikerek eléréséért. Ehhez meg kell ismernünk egymást, amihez időre van szükség, és arra, hogy különböző helyzetekben találkozzunk. Ezért van szükség a komplex felvételi folyamatra, amely három részből áll:

1. Az első fordulóban a felkészülés eddigi eredményeire vagyunk kíváncsiak. Ennek bemutatása egy „digitális mappa” formájában történik, melyet a MOME szerverére kérünk feltölteni a megadott határidőre. A mappa tartalma a felkészülés során készült rajzi stúdiumok, szakmai lapok mellett egy előre kiadott feladatra készített tervekből tevődik össze.

2. A második fordulóba jutott jelentkezőkkel már személyesen találkozunk és velük együtt nézzük végig a mappáik tartalmát. Mindenkitől egy rövid, személyes prezentációt kérünk, ahol a munkák bemutatása mellett alkalmunk nyílik a felkészülés eddigi eredményeiről beszélgetni. Fontos, hogy a prezentációra az első fordulóban feltöltött „digitális mappa” anyagának eredeti példányait kérjük elhozni!

3. A harmadik forduló a szakmai alkalmasság próbája. Ez a forduló több napon át tart és az egyetem campusán zajlik. Itt felvételizők különböző feladatok megoldása során mutathatják be rátermettségüket az ábrázolási készségektől a kreatív problémamegoldó képességekig. Ennek része egy írásbeli teszt is, mely az általános és szakmai műveltségen kívül a jelentkező kulturális és művészeti tájékozottságát is vizsgálja. A felvételit egy újabb beszélgetés zárja, ahol a mappa, a felvételi során készült munkák, valamint a teszt eredménye mellett szóba kerül minden, ami lényeges ahhoz, hogy képet alkossunk a jelentkező felkészültségéről és személyiségéről egyaránt.

TERVEZŐGRAFIKA MA FELVÉTELI

Célunk, hogy megtaláljuk azokat az elhivatott, szabadon gondolkodó, szárnyalni is képes hallhatókat, akik a saját útjukat keresik és akik számára a tervezőgrafika többet jelent készen kapott feladatok megoldásánál. A felvételi során a szakmai felkészültség, a kulturális és művészeti tájékozottság mellett az egyéni motivációk és alkotói ambíciók vannak fókuszban.

A felvételi eljárás első része a digitális mappa összeállítása és feltöltése a tájékoztatóban megadott határidőre és paraméterek szerint. A mappa tartalmának összeállításakor az eddigi szakmai tanulmányok illetve professzionális tevékenység minél átfogóbb bemutatását célszerű szem előtt tartani.

A második részben egy interjú keretében találkozunk, ahol alkalom nyílik a mappa tartalmának személyes bemutatására. A Tervezőgrafika mesterképzés a saját alkotói út megtalálására fókuszál, ezért már a felvételi beszélgetés alkalmával szóba kerülnek azok az elképzelések, amik a két év egyéni programját előre vetítik.